Yoğurtlu siron nasıl yapılır?
Süzme yoğurdu çırpın. Sarımsakları ezin ve ekleyin. Şuruplarımızı bir fırın tepsisine yerleştiriyoruz ve üzerlerine sıcak su döküyoruz. Fırında çok küçülmeleri beklenir. Daha sonra yoğurt karışımımızı dökün ve tekrar fırına koyun ve 5 dakika pişirin.
Tavuk siron nerenin yemeğidir?
Gümüşhane mutfağıyla özdeşleşen Siron, kurutulmuş hamurun suyla açılmasıyla hazırlanır. Türk Patent ve Marka Ofisi’ne kayıtlı Siron, genellikle tavuk versiyonunda sunulur. Ravioli olarak da adlandırılan Tavuk Siron, yufkanın rulo şeklinde sarılmasıyla hazırlanır.
Siron hamuru nedir?
Çok pratik bir lezzet olan siron aslında kendi hamurundan yapılıyor. Ama yufka bulamıyorsanız bizim gibi günlük taze yufka ile bile çok lezzetli oluyor. Üzerine yoğurt ve yağ dökülen tariflerden farklı olarak bu sefer yoğurt yerine sarımsaklı sulandırılmış süzme yoğurt kullanıyoruz.
Siron mantı nerenin?
Gümüşhane Siron Yufka hamuru açık odun ateşinde pişirilir. Gümüşhane Siron Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş olup Coğrafi İşaret almıştır.
Siron yemeği hangi yöreye ait?
Gümüşhane’nin geleneksel lezzetlerinden “Siron Yemeği” 👌 #gümüşhane #Siron #Ziron #gümüşhanedeneyenir #yöreseltatlar.
Sırım nerenin yemeğidir?
Sırın – Elazığ İyi yoğrularak hazırlanan hamur yumurta büyüklüğünde parçalara bölünür, bezeler orta boy milföy hamuru haline getirilir ve sıcak fırın tepsisinde pişirilir. Pişen milföy hamuru dikkatlice rulo haline getirilir, 2 cm’lik parçalara kesilir ve dikkatlice fırın tepsisine veya tabağa dikey olarak yerleştirilir.
Siron kimin?
Bayburt yemek kültürünün vazgeçilmez lezzeti olan ziron, bazı yörelerde siron olarak da adlandırılmaktadır. Karadeniz bölgesinde oldukça meşhur olan ziron, bir Gümüşhaneli girişimci tarafından “siron” ismiyle markalaştırılarak resmen Gümüşhane’ye ait olduğu belirlenmiştir.
Siron kaç kalori?
Diğer boyutlar: 1 tabak – 406 kcal, 1 porsiyon – 406 kcal, daha fazlası…
Silor sosu nasıl yapılır?
Tereyağında veya sıcak suda bekletin. 10 dakika sıcak suda beklettikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökün. 20 dakika sonra tereyağlı pul biber ve nane ile bir sos hazırlayın ve üstüne servis edin.
Siron kaç TL?
SİRON 500 Gr – 140,00 TL – En ucuz fiyatlarla Gümüşhane Pestil’de.
Siron tatlısı nerenin?
Bartın’ın yöresel yemeklerinden biri.
Kıymalı siron nedir?
Nar gibi kızarmış yufka rulolarının, tereyağlı domates kıyma ve yoğurt sosuyla tatlandırılmasıyla yapılan kıymalı sirone tarifi, Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetleri arasında yer alıyor.
En iyi mantı nerenin?
Mantının Kayseri ile özdeşleşmiş, her biri birbirinden lezzetli 36 çeşit mantı çeşidinin bulunması, mantının haklı ününün sebebi olsa gerek.
Gümüşhane siron nedir?
Gümüşhane Siron, meze olarak tüketilen geleneksel bir unlu mamul olup, istenildiği takdirde sıcak veya soğuk meze olarak tüketilen yöresel bir üründür. Üretim Yöntemi: Gümüşhane Siron üretiminde hamurun bileşimi 1000 gram un, % 0,5-0,1’dir.
Siron hangi dilde?
Chiron, adını Yunan mitolojisindeki sentor Chiron’dan alır.
Siron sıcak mı yenir soğuk mu?
Siron yufkasını küçük, hafif çukur bir servis tabağına alın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su dökün.
Silor nedir, nasıl yapılır?
Anadolu’nun farklı yörelerinde siron, sinor ve ziron gibi isimlerle de bilinen silor, milföy hamurunun açılıp, kesilip kurutulmasıyla yapılan bir börektir. Aynı böreğin yoğurtla tatlandırılıp yemeğe dönüştürülmüş halidir.
Siron tatlısı nerenin?
Bartın’ın yöresel yemeklerinden biri.
Siron nasıl servis edilir?
Kesilen parçalar dikey olarak (kesilen kısımlar yukarı bakacak şekilde) bir tepsiye dizilir. Üzerlerine bolca sarımsaklı yoğurt dökülür. Yoğurdun üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek sıcak servis edilir.