İçeriğe geç

Güney Doğu Bölgesi Nasıl Yazılır

Bölge isimleri nasıl yazılır TDK?

13. Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harfle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb. 14.

Güney bölgesi nasıl yazılır?

– Yer, yön, mevki, bölge belirten sözcükler, birlikte kullanıldıkları özel adlardan ayrı yazılır ve büyük harfle başlar: Doğu Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Batı Trakya, Güney Afrika…

Batı Anadolu Bölgesi nasıl yazılır?

Yer adlarında yön ve yakınlık belirten sözcükler ayrı ayrı yazılır: Batı Anadolu, Orta Asya, Orta Anadolu, Güneybatı Avrupa, Ortadoğu, Yukarı Fırat, Aşağı Mezopotamya.

Kuzey bölgesi nasıl yazılır?

Yer yön adları (doğu, batı, kuzey, güney vb.) yalnızca yönü belirtiyorsa küçük harflerle yazılır. Ancak yer adı belirli bir bölgeyi (Kuzey Anadolu) ifade ediyorsa veya belirli bir zihniyetin hakim olduğu bölgeyi (batı insanları, Doğu zihniyeti) tanımlamak için kullanılıyorsa büyük harflerle yazılır.

Doğu Anadolu Bölgesi nasıl yazılır TDK?

Yer adlarında kullanılan batı, doğu, güney, kuzey, güneybatı, güneydoğu, kuzeybatı, kuzeydoğu, alt, üst, orta, iç, yakın ve uzak sözcükleri ayrı ayrı yazılmıştır: Batı Trakya, Doğu Anadolu, Güney Kutbu, Kuzey Amerika, Güneydoğu Anadolu, Aşağı Ayrancı, Yukarı Ayrancı, Orta Anadolu, Orta Asya, Orta Doğu, İç Asya, Orta Anadolu, …

Marmara Bölgesi nasıl yazılır?

✔️Bu kurala dikkat edelim. TDK’ya göre “Avrupa kıtası” denildiğinde k harfi küçük harfle, “Marmara bölgesi” denildiğinde b harfi büyük harfle yazılır.

Doğu Akdeniz nasıl yazılır?

“Doğu Akdeniz”, Akdeniz’in kabaca doğu yarısını veya doğudaki üçte birini kapsayan gevşek bir tanımdır ve genellikle Levant Denizi’ni çevreleyen ülkeleri ifade eder.

Doğu Ege nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla Doğuege olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Doğu Ege formunda olmalıdır.

Güney Marmara nasıl yazılır?

Güney Marmara, Marmara Bölgesi’nin güneyini oluşturan Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Bilecik illerini ve bu illere bağlı ilçeleri kapsayan coğrafi bir terimdir.

İç Anadolu Bölgesi’nde nasıl yazılır?

CENTRAL ANATOLIA KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla Orta Anadolu olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Orta Anadolu şeklinde olmalıdır.

Bölgelere gelen ekler ayrılır mı?

Özel isimlerde yer belirtmek için kısaltılmış telaffuz kullanıldığında ekin önüne kesme işareti konur: Hisar’dan, Boğaz’dan vb.

Çiğ köfte nasıl yazılır?

TDK’ya göre çiğ köfte kelimesi yan yana yazılamaz. Bu bir yazım yanlışıdır. Çiğ köfte kelimesi ayrı yazılır. Ayrı ayrı yazılsalar bile iki kelimenin tek bir anlamı vardır.

Bölge isimleri nasıl yazılır?

Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harflerle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Yeniköy; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.

Akdeniz bölgesinde nasıl yazılır?

Özel isim olmayan “kıta” kelimesi küçük harfle başlar, ama özel isim olan “bölge” kelimesi büyük harfle başlar.

Güney ne zaman büyük yazılır?

Yukarıda belirtilen batı, doğu, kuzey, güney, iç gibi yön belirten kelimeler, coğrafi adların önünde yer aldığında büyük harfle yazılırdı: İç Anadolu, Yukarı Fırat, Kuzey Afrika vb.

Bölge isimleri özel isim mi?

Coğrafi bölgeler, yerleşim yerleri, kıtalar, ülkeler; sokak, cadde, mahalle adları vb. Özel isimdir ve hem adın, hem de varsa yer türünün (bölge, sokak, yol vb.) ilk harfi büyük yazılır: İç Anadolu Bölgesi, Avrupa, Bala, İrlanda, İstiklal Caddesi vb.

İç Anadolu Bölgesi’nde nasıl yazılır?

CENTRAL ANATOLIA KELİMESİNİN ANLAMI Bu kelime sıklıkla Orta Anadolu olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Orta Anadolu şeklinde olmalıdır.

4 Üncü nasıl yazılır?

Kardinal ve sıra sayıları tablosuSembolSayıSıra1birbirinci2ikiikinci3üçüçüncü4dörtdördüncü89 satır daha

Doğu Anadolu tren hattı nasıl yazılır?

Bu kelime sıklıkla Doğu Anadolu olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Doğu Anadolu şeklinde olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep 500 Evler Escort