İçeriğe geç

Gümüş Böceği Kaç Gün Yaşar

Evdeki gümüş böceği nasıl yok edilir?

Özellikle dolapların karanlık/nemli köşelerine temizlik yaptıktan sonra elma sirkesi veya limon sirkesi ile karıştırıp sıkın. 🔫💦 İlaçsız/zehirsiz temizlik işte bu kadar kolay.

Gümüş böceği neyi sevmez?

Gümüş böcekleri nelerden hoşlanmaz? Öncelikle, adından da anlaşılacağı gibi, kuru alanlar nem böceklerinin başlıca düşmanlarıdır. Ayrıca aromatik yağlar, asidik maddeler ve hoş kokulu bitkiler de gümüş böcekleri için rahatsız edicidir.

Gümüş böceği nereye yumurtlar?

Dişi gümüş böcekleri günde ortalama 1-3 yumurta bırakır. Yumurtalarını bıraktıkları yerler çatlaklar, sabit nesnelerin altı ve süpürgeliklerdir. Yumurtaları 20-22 °C ve %50-75 nemde gelişir, bu da ev koşulları için çok uygundur. Yumurtadan yetişkine olgunlaşması 3-4 ay sürer.

Gümüş böceği kışın olur mu?

Bu zararlılar soğuk havayı sevmediklerinden, sıcak ortamlar bulmak için uygun alanlardaki binalara girerler ve yaşam alanlarımızda bizi rahatsız ederler. Özellikle kış aylarında gümüş böcekleri soğuğa tahammül edemezler ve kapı ve pencerelerdeki çatlaklardan içeri girerler.

Gümüş böceğini hangi ilaç öldürür?

3-) Bayer K-Othrine AL 1000 ML HAZIR, KOKUSUZ GENEL ZARARLI İLAÇ. Bit, pire, hamamböceği, tahtakurusu, kum sineği, gümüş böceği, karınca, akrep ve kene gibi zararlılara karşı etkilidir. 4-) İçeriğinde üç etken madde bulunduğu için diğer ilaçlara karşı bağışıklık kazanan böcekleri de yok eder.

Banyoda gümüş böceği neden olur?

Gümüş böcekleri suyu ve nemi sever. Bu nedenle banyo, çamaşır odası veya bodrum gibi yüksek nemli yerlerde daha yaygındırlar. Gümüş böcekleri ayrıca yaygın olarak su böcekleri veya nemli böcekler olarak da bilinir.

Gümüş böceği ömrü ne kadardır?

Gümüş böcekleri türlerine göre 12 mm uzunluğa ulaşırken, 3 cm ile arasında değişmektedir. 10 ay boyunca hiçbir şey yemeden aç kalıp yaşayabilen bu hayvanların ortalama yaşam süreleri 1 ile 3 yıl arasında değişse de; yapılan araştırmalar sonucunda bazılarının 8 yıla kadar yaşadığı tespit edilmiştir.

Gümüş böceği kıyafet yer mi?

Gümüş böcekleri insan sağlığına tehdit oluşturmaz, ancak kağıt ürünleri, tutkal, kuru gıda ve giysilerle beslenirler. Uzun ömürleri ve hızlı üremeleri nedeniyle, ilaçlanmadıkları takdirde önemli hasara yol açabilirler.

Gümüş böceğinin zararları nelerdir?

Gümüş böceklerinin verdiği zararlara baktığımızda en büyük maddi zararı görüyoruz çünkü kıyafetlere ve özellikle kitaplara büyük zararlar verebilirler. Ayrıca her yere seyahat ettikleri için mikropları taşımak özellikle mutfakta hastalıklara yol açabilir çünkü bu mikropların dolaştığı yerlerde kalmasına neden olurlar.

Gümüş böceği eve nereden gelir?

Evdeki nemli veya ıslak alanlar gümüş böceklerinin yerleşmesine neden olabilir. Diğer adı nem veya rutubet böcekleridir. Suyu ve nemi çok severler. Evinizdeki ıslak zeminlerin kullandıktan sonra kurumasını sağlayın.

Gümüş böceği lavabodan çıkar mı?

Gümüş böcekleri dışarıda nemli yaprak çöplerinde yaşar ve içeride olduklarında, su içecek bir yerin nerede olduğunu bilirler. Böcekler bu konuda harikadır. Aynı şekilde, uğur böcekleri, örümcekler ve sinekler de lavabonuza yolunu bulurlar. Elbette sinekler değil, çünkü oraya uçabilirler, biliyorsunuz. 11 Mart 2018Gümüş böcekleri dışarıda nemli yaprak çöplerinde yaşar ve içeride olduklarında, su içecek bir yerin nerede olduğunu bilirler. Böcekler bu konuda harikadır. Aynı şekilde, uğur böcekleri, örümcekler ve sinekler de lavabonuza yolunu bulurlar. Elbette sinekler değil, çünkü oraya uçabilirler, biliyorsunuz.

Gümüş böceği hızlı ürer mi?

Gümüş böceği türüne bağlı olarak bazı özellikler değişse de, yalnızca en büyük ayırt edici özellikleri olan renk değişmez. Gümüş böcekleri hızlı üremeleriyle bilinir. Dişi gümüş böcekleri günde 20’ye kadar yumurta bırakabilir.

Gümüş böceği gelmemesi için ne yapmalı?

Nem böceklerinden kurtulmak için sedir yağını suyla karıştırın ve evinizdeki çatlaklara ve yarıklara püskürtün. Nem böceği veya gümüş böceği lavanta kokusunu sevmez. Ayrıca lavanta yağını seyreltip üzerine püskürtebilirsiniz. Zeminleri limon kokusuyla temizlemek de gümüş böceklerini rahatsız edecektir.

Gümüş böceği ilaçlama ile biter mi?

Evinizin dışını profesyonel bir haşere kontrol şirketine ilaçlatmanızı öneririz. Bu işlem evinizi gümüş böceklerinden ve diğer haşerelerden koruyacaktır.

Gümüş böceği ışıktan kaçar mı?

Gümüş böceği çevik bir koşucudur. Işıktan kaçınır. Gümüş böceği çevik bir koşucudur. Işıktan kaçınır.

Banyo böceklerinden nasıl kurtulurum?

Bu böcekler salatalık kokusundan da hoşlanmazlar. Bu nedenle banyo böceklerinin olabileceği yerlere salatalık kabukları koyarak bu böcekleri uzak tutabilirsiniz. Karanfil, portakal ve limon kokusuyla temizlik yapmak banyodaki böceklerden kurtulmada etkili olduğu bilinen bir diğer yöntemdir.

Gümüş böceği ısırırsa ne olur?

Gümüş böceği insanlara doğrudan zarar vermez, ancak zarar verir. Bunlara şunlar dahildir: Alerjik reaksiyonlar: Gümüş böceği birçok insanda alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bu böceklerin salgıladığı proteinler cilt kızarıklığı, kaşıntı ve döküntü gibi semptomlara neden olabilir.

Evde tespih böceği nasıl yok edilir?

Tahtakurularından kurtulmanın en kolay ve en doğal yollarından biri, onları gördüğünüz yerlerden bir fırça kullanarak süpürüp atmaktır. Onları ezmeyin çünkü leke bırakan zararlılardır. Evinizdeki nemi ve rutubetli ortamları ortadan kaldırın.

Beyaz toz böceği nasıl yok edilir?

Çarşaflarınızı, yorganlarınızı ve yastık kılıflarınızı düzenli olarak değiştirin ve Omo Active Liquid gibi kaliteli bir deterjanla en az 60 derecede yıkayın. Yüksek ısı toz akarlarını öldürür. Yatak odanızda halı yerine parke döşeme seçmek toz akarlarının çoğalmasını önleyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir